Više o Otočcu

Posjet premijerke Jadranke Kosor gradu Otočcu

07.09.2010.

Dana 04.rujna 2010. godine, Grad Otočac može s ponosom reći da je bio centar događanja i zbivanja koja su bila od velike važnosti ne samo za Grad Otočac već i njegove žitelje. Službenim posjetom Predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor  s užim kabinetom, i to ministrom zdravstva i socijalne skrbi i potpredsjednikom Vlade Darkom Milinović, ministrom gospodarstva rada i poduzetništva mr. Đurom Popijač, ministrom znanosti, obrazovanja i športa  dr.Radovanom Fusch,  državnim tajnicima, saborskim zastupnicima, županom Ličko-senjskim Milanom Jurković, dožupanima, Gradonačelnikom grada Otočca Mariom Barkovićem, gradonačelnicima gradova u Ličko-senjskoj županiji i prijateljskih gradova Gospića, Skradina, Biograda, Benkovca i Bakra,  načelnicima općina, i mnogim drugim uzvanicima i gostima upriličeno je otvaranje triju objekta  koji će  malom gradu Otočcu i njegovim žiteljima osigurati ne samo  turistički već obrazovni i socijalni život Otočca.

Predsjednicu Vlade RH Jadranku  Kosor sa visokim dužnosnicima dočekali su Župan Ličko-senjske županije Milan Jurković i Gradonačelnik Grada Otočca Mario Barković  ispred Đačkog doma na Fortici u Otočcu, nakon čega je počeo  protokol svečanog otvaranja objekta. Gradonačelnik Otočca Mario Barković  zaželio je dobrodošlicu predsjednici Vlade RH te u svom izlaganju  istakao kako je u Učenički dom uloženo  9 milijuna kuna u kojem će 34 učenika  ili studenata  naći svoj smještaj,  ali i 9 zaposlenj u objektu, odnosno 9 radnika će na taj način osigurati svoju egzistenciju. Riječ dobrodošlice također je zaželio i Župan LSŽ Milan Jurković. U svom izlaganju predsjednica Vlade  se zahvalila na pozivu i zaželjela  puno uspjeha mladim učenicima i studentima koji će boraviti u ovako izgrađenom i uređenom  Učeničkom domu.  Naglasila je da ovakav projekt kao što je Učenički dom je od velike važnosti za budućnost i razvoj grada, ali isto tako da je spremna pomoći uz svestranu suradnju svojih ministara.

Nakon svečanog otvorenja Učeničkog doma, uslijedilo je otvaranje novoizgrađenog krila Doma za starije i nemoćne osobe.  Tako proširen Dom ima veći smještajni kapacitet. Navedeni  projekt težak je 9 milijuna kuna, a financiran je iz sredstava  Vlade  RH, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, te Ministarstva pomorstva, prometa i veza. Dogradnjom novog krila Doma, smještajni kapacitet povećan je za 60 jedinica i otvorena su 23 nova radna mjesta.

Uz molitvu i riječi gospodnje Generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons.mr.Tomislav Šporčić i otočki župnik blagoslovio je Učenički dom , novoizgrađeno krilo Doma za starije i nemoćne osobe u Otočcu kao i hotel Park EXclusive.

Pjesmom Vilo Velebita  predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor dočekana je  ispred hotela Park Exclusive čiji su ponosni vlasnici gosp. Franjo i gđa. Mirjana Papp. Gđa. Papp je  u svom izlaganju istaknula da nije bilo lako odlučiti se i  doći iz Slavonije ulagati u Liku, ali krenulo se u  uvjerenju da će ovako izgrađeni hotel sa četiri zvjezdice biti ne samo ponos građanima grada Otočca već i promidžba grada kao i  što bolji razvoj turizma ovog područja.

Nakon svečanog otvorenja oduševljena  gostoprimstvom i lijepim dočekom predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor   zajedno sa visokim uzvanicima uputila  se na svečani ručak u prekrasno uređenoj  sali hotela.  

Možemo reći da je danas Otočac bio veliki grad jer je bio centar velikih događanja, ali još jednom ne smijemo zanemariti i ne spomenuti kako su i danas građani Grada Otočca  svojim dolaskom  u velikom broju  ukazali  na dobrodošlicu  premijerki Jadranki Kosor i ostalim uvaženim gostima  i  na taj način pokazali se kao dobri domaćini uvijek spremni dati sve od sebe za što bolji napredak njihovog Grada.