Više o Otočcu

Prijem udovica poginulih branitelja Primorsko goranske županije i pripadnika 111. brigade ZNG iz Rijeke kod gradonačelnika Grada Otočca

07.07.2021.

U vijećnici Grada Otočca, danas, 07. srpnja 2021. godine, gradonačelnik Grada Otočca, Goran Bukovc, dipl.pol. i predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca, Tino Ostović, mag.eur.pos.stud., upriličili su prijem udovica poginulih branitelja Primorsko goranske županije i predstavnike 111. brigade ZNG iz Rijeke zajedno s domaćim pripadnicima iste Brigade, Dragom Bilovićem i Milanom Čorak.

Bitno je spomenuti da je 111. brigada ZNG iz Rijeke, 02. srpnja ove godine navršila punih 30 godina svojeg postojanja, a posebna veza i sjećanje za područje Grada Otočca sežu još iz daleke 1991. godine kada su prve postrojbe došle na ličko bojište sa zadatkom da obrane prometnicu Žuta Lokva - Brlog - Otočac te da razbiju i samu opsadu Otočca i potom produže napad u smjeru Brlog - Drenov Klanac - Glavace što je s uspjehom i izvršeno.

Kako to biva u ratnim danima, Brigada je tijekom Domovinskog rata sudjelovala u mnogim uspješnim bitkama, ali je nažalost pretrpjela i gubitak 60 ljudskih života, suboraca koji se nikada nisu vratili svojim domovima. Njima u čast, a i na ponos svim pripadnicima ove Brigade, članovi Udruge bore se protiv zaborava i svake godine održavaju obljetnice svih važnih događaja u povijesti 111. brigade ZNG iz Rijeke.

Tijekom današnjeg posjeta Gradu Otočcu, zajedno s gradonačelnikom Grada Otočca i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Otočca, okupljeni predstavnici 111. brigade ZNG-a i udovice poginulih branitelja Primorsko goranske županije, odali su počast poginulim braniteljima, suborcima i prijateljima zapalivši svijeće na Spomeniku hrvatskim braniteljima iz Domovinskog Rata u Otočcu, nakon čega su se uputili odati počast i zapaliti svijeće svojim suborcima i prijateljima u Drenov Klanac.

 

                                                                         Ured gradonačelnika