Više o Otočcu

Sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca

18.05.2016.

Danas je u Gradskoj vijećnici  Grada Otočca održana sjednica Vijeća za prevenciju. Apsolviran je i prihvaćen predloženi   dnevni red.

Sjednici su nazočili  Stjepan Kostelac, dr. vet. med. - predsjednik Vijeća, Zvonko Vrban -zamjenik predsjednika, Nenad Janković,  zamjenik predsjednika, Marinko Krmec i Anka Atalić, članovi Vijeća za prevenciju Grada Otočca.

Raspravljalo  se o  prometnom redarstvu i parkiranju  na području Grada Otočca ,  akciji PU "Dan ljubaznosti u prometu" te pripremnim aktivnostima za turističku sezonu 2016.

Prometno redarstvo će nakon 30 dana upozorenja početi s kažnjavanjem nepropisni parkiranih vozila i to počevši od 01.06. 2016. godine.

PU je pripremila letke na četiri  jezika  koji će se dijeliti turistima  radi opreza i uputa mogućih provala i  krađa u vozila.

Tijekom mjeseca lipnja  2016. godine  u sklopu akcije " Dan ljubaznosti u prometu"  biti će praćena  vozila  koja staju i propuštaju pješake na dvije pješačke zebre u Gradu. Nakon analize  najsavjesnijem vozaču biti će uručena nagrada od 500,00 kuna.