Više o Otočcu

VAŽNO!! OBAVIJEST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA OTOČCA

27.03.2020.

Dana, 27. ožujka 2020. godine, na području grada Otočca, uočene su veće fluktuacije ljudi koje su u ovome trenutku kada se borimo sa epidemijom CONVI-19 nepoželjne i zabranjene!!

Slijedom gore navedene situacije, ovim putem još jednom podsjećamo i apeliramo na sve građene s područja grada Otočca na njihovu OBAVEZU pridržavanja i provođenja svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i svih Odluka donesenih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Svi građani s područja grada Otočca kao i oni koji se trenutno nalaze na području Grada Otočca mole se:

  • da se pridržavaju strogih mjera socijalnog distanciranja koje nalažu izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru 
  •  da se pridržavaju strogih mjera zabrane okupljanja više od pet (5) osoba na jednom mjestu (uključujući zadržavanje na ulicama, trgovima, parkovima i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba) i
  • da ne ulaze na dječja i  sportska igralište jer su ona van uporabe.

Ovim putem obavještavamo i sve one koji su na područje grada Otočca došli iz drugih gradova da im je temeljem Odluke o zabrani  napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH ograničena mogućnost kretanja. Svi oni koji su došli na područje grada Otočca iz drugih gradova u svoje obiteljske kuće, kuće za odmor ili na duži posjet obiteljima i/ili prijateljima, NE MOGU SLOBODNO KRETATI VEĆ JE NJIHOVA OBVEZA ZADRŽATI SE NA SVOM POSJEDU.

 Sva kretanja koja nisu dozvoljena navedeom Odlukom bit će sankcionirana.

Također, za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, na benzinskim postajama svi ostali proizvodi koji se mogu kupiti  SMIJU SE PRODAVATI SAMO OSOBAMA KOJE U TOM TRENUTKU KUPUJU GORIVO I PLIN, svaka druga prodaja ostalih proizvoda osobama koje ne kupuju gorilo ili plin STROGO JE ZABRANJENA.

Također, za izdavanje propusnica zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama, Stožer civilne zaštite može tražiti i tražit će da se uz Zahtjev za izdavanje propusnice dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine koji će potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega. Navedeno se naročito odnosi ako propusnicu traže osobe koje nisu u bliskom srodstvu sa starijom i nemoćnom osobom.

 

 

SVA NEPOŠTIVANJE MJERA I PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO I SVIH ODLUKA DONESENIH OD STRANE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE        HRVATSKE BITI ĆE SANKCIONIRANA.

 

 

                                       STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA OTOČCA

                                                             NAČELNIK

                                             Stjepan Kostelac, dr.vet.med.